Archový digitální tisk

Velkoplošný digitální tisk

+420 533 433 141

Otevírací dobaPo - Čt8:00 - 16:00
8:00 - 12:00

brno@produco.cz

Přihlásit se

Tisk v interiérovém designu

15.2.2022 Production Ze světa tisku

Digitální tisk našel své místo i v designu interiéru. Vývoj se posouvá, zkvalitňuje se materiál, který lze potisknout. Testuje se odolnost, vylepšují se ochranné vrstvy. Díky tomu se tato technologie ve stále větší míře uplatňuje i v interiérech. Spotřebitel mnohdy vůbec netuší, kde všude se s ní setkává.

Na co lze tisknout

Dekory se prostřednictvím digitálního tisku aplikují na keramické obklady a dlažby, lamina, lamináty, akrylátové desky i vinyl. Samozřejmostí je výroba tapet touto technologií, kdy se opět tiskne na různé podklady, jako je papír, vlies a jejich různé kombinace. Velmi častý je rovněž tisk na sklo, naopak méně obvyklé jsou aplikace na dýhu, což je celkem škoda. Jemné dekory vypadají totiž v kombinaci se dřevem opravdu dobře. Tiskne se i na textil, což pak využívá nejen interiérový design, ale také oděvní průmysl.

Jak vybírat

Při výběru je proto potřeba postupovat systematicky. Promyslet si záměr, souvislosti atd. Motiv vytvořený digitálním tiskem nemusí být pokaždé celoplošný, může jít jen o částečnou aplikaci v lince nebo o prolínání několika grafik či o již zmíněnou kombinaci s přírodním dřevem. Možností je opravdu hodně, a kdo si neví rady, neměl by se bát obrátit se s žádostí o konzultaci na odborníka - interiérového designéra.

picture